Project: Bakkie Xtra

Al in 2020 liep ik rond met een droom: Een mobiele ontmoetingsplaats om de kerk bij de mensen te brengen in de vorm van een bakfiets. Tot nu toe is die droom nog niet in Meppel tot uiting gekomen (wat wel gaaf is: deze droom heeft diverse andere kerken en pioniersplekken geïnspireerd tot het verbouwen van bakfietsen!).

Afgelopen week kwam er opeens een hele mooi bakfiets op mijn pad voor een geweldig zacht prijsje. De droom die nooit weg was geweest kreeg plotseling een enorme boost. En daar staat hij dan op de oprit: een zwarte bakfiets.

Inmiddels een flinke poetsbeurt verder, remmen afgesteld, nieuwe verlichting, zadel, fietsbel en slot en deze bakfiets ziet er al weer heel netjes uit. Maar daarmee is de bakfiets nog niet klaar. Deze bakfiets moet nog getransformeerd worden tot “Bakkie Xtra”.

Wat is het idee?
De bak gaan we verbouwen zodat het een mobiele ‘koffiecorner’ gaat worden. Op die manier kunnen we met deze bakfiets Meppel en omstreken intrekken en op plekken waar veel mensen komen gaan staan. Op die plekken kunnen we mensen een ‘Bakkie Xtra’ aanbieden: Koffie/thee/ranja en wat extra’s, namelijk een luisterend oor – gastvrijheid!

Wat is er voor nodig?

  • Bouwmaterialen om de bak te verbouwen tot een waterdicht + afsluitbaar geheel.
  • Thermoskannen etc.
  • Bestickering van de bakfiets
  • En het liefst nog een vaste plek waar we de bakfiets overdekt neer kunnen zetten.
  • Handige handjes die helpen met het verbouwen van de bak!

Als de fiets klaar is kan hij uiteraard ingezet worden voor meer dan alleen een Bakkie Xtra. Zo kan ik me voorstellen dat hij bij evangelisatie acties of andere evenementen van onze gemeente (of bijvoorbeeld Missie in Meppel) ingezet kan worden.

 

Help je mee? Stuur mij even een berichtje (via de telefoon of per mail)

 

Groetjes!

Johan Otten