Kerst 2023

Een nieuw begin

Met de hele gemeente sluiten we deze advent- en kerstperiode aan bij het BijbelBasics programma (van de NBG) met het thema ‘EEN NIEUW BEGIN’. Wekelijks is er een kindermoment in de dienst, de jeugd en kinderkerk gaan met het thema aan de slag en ook in de preken en op de huiskringen komt deze rode draad terug.

Advent Challender

Op 26 november en 3 december delen we voor en na de dienst de Advent Challender (downloadlink) uit, mét sterretjes stickers. Deze unieke adventkalender is geschikt voor de hele gemeente. Jong én oud dagen we uit om elke week aan de slag te gaan met een paar challenges passend bij het thema van de adventweek.

Kerstballen

Ook verstoppen we elke adventweek kerstballen in de Koedijkslanden. Als ludieke en vrolijke actie voor onze directe kerkburen om het goede nieuws van kerst bekend te maken. Iedereen die een kerstbal vindt, kan op 16 december of eerste kerstdag een goodiebag komen ophalen.

Actiedag

Zaterdag 16 december van 9.30-13.00 is onze actiedag! We gaan samen met de jeugd 500 (!!) pakketjes voorbereiden en uitdelen in het centrum en bij het winkelcentrum Koedijkslanden. Ook gaan we deze dag in de wijk flyers bezorgen met de uitnodiging voor de kerstactiviteiten in onze gemeente. Er zijn allerlei soorten helpende handen nodig: bidders, inpakkers, kaartjes schrijvers, uitdelers, koffieschenkers, flyer bezorgers en praatjes makers. Ook echt geschikt voor oud én jong! Aanmelden kan bij Nienke of Jolanda.

Beloning

Zondag 17 december neemt iedereen zijn Advent Challender mee naar de dienst. Voor elk huishouden ligt een beloning klaar als je kunt laten zien dat je challenges hebt gedaan (=geplakte sterretjes stickers)!!

Kerstreis met Missie in Meppel

Zaterdag 23 december is voor alle Meppelaars een Kerstreis door het Wilhelminapark, georganiseerd door Missie in Meppel. Tussen 16.00 en 19.00 (starten kan tot 18.30) zal langs een route van lichtjes in 10 scenes het kerstevangelie te zien en te beleven zijn. Wij verzorgen als gemeente de scene dat Jozef en Maria trouwen. Meld je aan bij Marlies én lees de eerdere berichten in de vorige nieuwsbrieven en Scipio!

Avondgebeden tijdens Advent

Maandag 4, 11 en 18 december houden we interkerkelijk avondgebeden et voorgangers uit diverse kerken in Meppel. Deze avondgebeden vinden plaats op de maandagavond in de Samenstroom. Zie de website van Missie in Meppel voor meer informatie.

Zondag 24 december

Deze vierde Advent houden we een speciale ‘Kerst Traditional’. Onder begeleiding van onder andere Jannes Koetsier op het orgel en een project koor zingen we diverse bekende Kerstliederen en luisteren we naar een korte overdenking. 

Maandag 25 december – Eerste Kerstdag

We vieren in een gezinsdienst de geboorte van Jezus en blikken terug op de adventperiode!