Kerst 2023

Een nieuw begin

De Baptistengemeente Meppel organiseert verschillende events rond de Kerst. 

Kom, samen met ons, genieten van het aloude kerstverhaal, prachtige liederen en het licht en verwachting.

Wil je nog mee doen met de Advent  Challender? Download hem hier onder.

Kerst Traditional

Geniet mee van oude bekende kerstliederen; begeleid op orgel. En van het kerstverhaal vol van hoop. 

Baby- en peuteropvang aanwezig. Tijdens de dienst is er ook kinderkerk.

Zondag 24 december | 10 uur  | CSG Dingstede

Adres: Gerard Doustraat 13, 7944 HD Meppel

Kerst voor jong en oud

Op eerste kerstdag vieren we in een gezinsdienst met en voor iedereen het bijzondere feest van de geboorte van Jezus.

Baby- en peuteropvang aanwezig.

Maandag 25 december | 10 uur | CSG Dingstede

Adres: Gerard Doustraat 13, 7944 HD Meppel

Welkom in de warme Herberg met Missie in Meppel

Vanwege de slechte weersomstandigheden en de slechte staat van het Wilheminapark is de organisatie helaas genoodzaakt om het de Kerstreis langs 10 scenes  af te blazen. 

“De Herberg” is wel open. Daar is het gezellig, warm en wordt er een heerlijk kopje troost (koffie, thee of warme chocolademelk) geschonken. Iedereen is welkom van 16.00 – 17.00 uur in de Hoeksteen, Vledderstraat 7.

De organisatie hoopt volgend jaar dit evenement opnieuw te organiseren en is erg blij met de geweldige samenwerking met zoveel kerken in Meppel.

Zaterdag 23 december | 16-17 uur | De Hoeksteen, Vledderstraat 7

 

Informatie voor gemeenteleden

Met de hele gemeente sluiten we deze advent- en kerstperiode aan bij het BijbelBasics programma (van de NBG) met het thema ‘EEN NIEUW BEGIN’. Wekelijks is er een kindermoment in de dienst, de jeugd en kinderkerk gaan met het thema aan de slag en ook in de preken en op de huiskringen komt deze rode draad terug.

Advent Challender

Op 26 november en 3 december delen we voor en na de dienst de Advent Challender (downloadlink) uit, mét sterretjes stickers. Deze unieke adventkalender is geschikt voor de hele gemeente. Jong én oud dagen we uit om elke week aan de slag te gaan met een paar challenges passend bij het thema van de adventweek.

Kerstballen

Ook verstoppen we elke adventweek kerstballen in de Koedijkslanden. Als ludieke en vrolijke actie voor onze directe kerkburen om het goede nieuws van kerst bekend te maken. Iedereen die een kerstbal vindt, kan op 16 december of eerste kerstdag een goodiebag komen ophalen.

Kerstreis met Missie in Meppel

Wij verzorgen als gemeente de scene dat Jozef en Maria trouwen. Meld je aan bij Marlies én lees de eerdere berichten in de vorige nieuwsbrieven en Scipio!

Avondgebeden tijdens Advent

Maandag 4, 11 en 18 december houden we interkerkelijk avondgebeden et voorgangers uit diverse kerken in Meppel. Deze avondgebeden vinden plaats op de maandagavond in de Samenstroom. Zie de website van Missie in Meppel voor meer informatie.