Datum

aug 21 2024

Tijd

19:30 - 21:00

BGM Summerschool: Help, een heet hangijzer in de gemeente!

Inloop: 19.15 uur.

Deze avond zal Prof. Dr. Henk Bakker (Vrije Universiteit / Baptisten Seminarium) ons mee nemen in de ingewikkelde materie van de gemeente-ethiek. Hoe spreek en doe je met elkaar als kerk wanneer er moeilijke onderwerpen op tafel komen? Een heel actueel en boeiend thema!

Polarisatie is een proces waarbij de tegenstellingen tussen groepen steeds sterker worden, daardoor komen groepen steeds meer tegenover elkaar te staan. En helaas zien we dit soms ook terug in kerken. Dit terwijl onze roeping als gelovigen toch werkelijk anders is (vredestichters te zijn en één te zijn in Christus). Gelukkig zijn er ook handreikingen te vinden die helpen om te komen tot opbouwende gesprekken waarbij genade en waarheid hand in hand kunnen gaan.

Henk Bakker zal ons meenemen in het toepassen van een ’toolbox’ voor het bespreken van (ethische) verschillen binnen de gemeente.

Henk Bakker is hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Amsterdam op de leerstoel Geschiedenis, Identiteit en Theologie van het Baptisme. Daarnaast is doceert hij ook aan de Christelijke Hogeschool Ede, het Center of Evangelical and Reformation Theology en het Baptisten Seminarium.

Deze avond is vrij toegankelijk (collecte voor de onkosten)

Onze summerschool is niet enkel voor gemeenteleden, maar is open voor iedere belangstellende!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *