Zes avonden vol inhoud

Heb jij wat te doen op de woensdagavonden in de zomervakantie? Wij hebben wel wat tofs voor jou! Deze zomer organiseren we een speciale BGM Summer School met zes uiteenlopende en inspirerende avonden over verschillende thema’s. Drie van de zes avonden gebruiken we voor de introductiecursus “Luisteren naar Gods stem” over de gave van profetie. Verder gaan de avonden over: Bijbels Hebreeuws, aanbidding en moeilijke gesprekken. 

De avonden zijn gratis toegankelijk; een gift wordt zeker op prijs gesteld. Consumpties zijn verkrijgbaar voor een kleine bijdrage.
Locatie: Kruiskerk | Thorbeckelaan 73, Meppel
Inloop: 19.15 uur. Start avond: 19.30 uur. 

24 juli | Dr. Annechiena Sneller-Vrolijk

Luisteren naar de Psalmen 

Ga aan de slag met Bijbels Hebreeuws onder leiding van dr. Annechiena Sneller-Vrolijk. Samen mogen we de diepte ontdekken van een tweetal Psalmen. We diepen de thematiek van deze Psalmen uit en ontdekken de rijkdom van Gods Woord. Zo heb je de Psalmen nog nooit gelezen!

Annechiena Sneller-Vrolijk  studeerde semitische talen en culturen in Leiden en specialiseerde zich aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem in oude Bijbelvertalingen van Sefardische Joden, waarop ze later promoveerde. 

7 augustus | DJ Roberto Rosso

Aanbidding als levensstijl

‘Samen gaan we dieper in op een woord dat ons allen bekend is: ”Aanbidding”. Wat leert de bijbel ons over aanbidding? En is aanbidding wel wat wij denken dat het is? Laten we op onderzoek uitgaan!’ – Roberto Rosso

De bekende DJ Roberto Rosso kun je onder andere kennen van zijn optreden op het jongerenterrein van Opwekking. Naast zijn bekende muzikale werk spreekt hij met regelmaat en verzorgt hij op verschillende plaatsen onderwijs. 

21 augustus | Prof. dr. Henk Bakker

Help, een heet hangijzer in de gemeente!

Zoveel mensen, zoveel meningen en opvattingen. Dat is nogal eens een uitdaging in de maatschappij, op het werk en in de kerk! Op welke manier kun je vasthouden aan de waarheid en tegelijkertijd de eenheid behouden? Prof. dr. Henk Bakker reikt ons praktische handvaten aan om het gesprek te kunnen voeren over moeilijke onderwerpen. 

Henk Bakker kun je kennen van zijn werk als theoloog. Hij heeft diverse boeken geschreven, is hoogleraar aan de VU en doceert onder andere aan het Baptisten Seminarium. 

31 juli, 14 en 28 augustus | Gea Fransen

Introductiecursus “Luisteren naar Gods stem”

Wegens succes wordt deze cursus voor de tweede keer aangeboden dit seizoen! “Luisteren naar Gods stem” is een driedelige introductiecursus over de gave van profetie. Gea neemt ons mee in wat de Bijbel hier over zegt en wat we hier in het leven van alle dag mee kunnen. Naast theoretische verdieping wil deze introductiecursus ook een praktische handreiking zijn in het ontdekking van deze gave. 

Dus, zou je meer willen horen over deze gave van de Heilige Geest? Dat kan!
Vragen die aanbod gaan komen: 

1. Kan iedereen leren Gods stem te verstaan en hoe dan?

2. Op welke manieren spreekt God?

3. Op welke manier verschilt het spreken van God tot mensen in het O.T. en het N.T.?

4. Waarom is het zo belangrijk dat wij Gods stem kunnen ‘horen’?

Je bent van harte welkom!

Gea Fransen is zorgwerker in onze gemeente en daarnaast op vele manieren betrokken bij onderwijs over het luisteren naar Gods stem (zo ook bij de conferentie New Wine).

Voor deze cursus is het handig om je van te voren aan te melden (bij Gea of het formulier op deze pagina)! 

Aanmelden voor deze cursus