Onze roots

Onze gemeente is in ontwikkeling en kijkt vooruit. Toch vinden we het ook belangrijk zo nu en dan terug te blikken. We zijn blij met de fundamenten die in het verleden zijn gelegd door anderen.

Zo voelen we ons onderdeel van de wereldwijde kerk van Jezus Christus. Een beweging die al 2000 jaren bestaat en Jezus erkent als de Zoon van God en de enige weg tot God de Vader en die zijn wortels heeft in het volk Israël. Ook zijn we een Baptistengemeente.

Huiskamer

Onze gemeente is in 1976 ontstaan vanuit de Baptistengemeente in Hoogeveen. Ongeveer 15 mensen uit Meppel en omgeving kwamen bij elkaar. Eerst in huiselijke kring en vanaf 1979 in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente in Meppel. Het aantal leden en bezoekers groeide gestaag.

Zelfstandig

Op 1 januari 1991 werd onze gemeente een zelfstandige kerk en er werd ook een eigen voorganger benoemd: Oscar Lohuis. Hij heeft de gemeente een aantal jaren gediend en mee helpen opbouwen. In deze tijd zijn we verhuisd naar het gebouw van het Drenthe College aan de Werkhorst te Meppel. Na een aantal jaren zonder eigen voorganger werd in 2002 Johan Drogt voorganger. Hij werd in oktober 2006 opgevolgd door Cees Hanemaaijer. In 2010 zijn we verhuisd naar het gebouw van CSG Dingstede. In 2016 is Cees opgevolgd door Joshi van Veen. Joshi heeft in februari 2018 afscheid genomen van onze gemeente. Hierna is Wieger Sikkema aangesteld als interim-voorganger. Sinds september 2019 is Johan Otten onze voorganger.

Lees voor de huidige bezetting: Onze mensen.