Jeugdwerk

Wij zijn er voor jou

Het jeugdwerk van Baptistengemeente Meppel is er voor iedereen in de leeftijd 12-25 jaar oud. We willen een plek zijn waar jongeren Jezus ontmoeten, waar ze worden opgebouwd in hun geloof, hun vragen mogen stellen en waar ze betekenisvolle relaties aan mogen gaan met leeftijdsgenoten. Jongeren worden aangemoedigd in het relevant en praktisch maken van hun geloof voor het dagelijks leven in hun eigen leefwereld.

Jij bent van harte welkom bij al onze activiteiten of je nou bij onze gemeente bent aangesloten of niet.

Jeugdavonden

De jongeren komen eens in de 2 weken samen in de Beatrixschool (De Vissersingel 1 te Meppel). Hier ontmoeten we elkaar, behandelen we relevante thema’s, hebben we het reuze gezellig maar bovenal worden de jongeren uitgedaagd om meer van Jezus te leren en te ontvangen.

De avond is als volgt ingedeeld:
19:30 – 19:45 Inloop
19:45 – 20:00 Opening, glory story’s
20:00 – 21:15 Uiteen in groepen om bezig te gaan met een thema
21:15 – 22:00 Tijd voor gezelligheid!

De jeugd wordt aan het begin van het jaar ingedeeld in kleinere groepen. Er wordt niet alleen gekeken naar leeftijd maar ook naar vriendschappen en geestelijke volwassenheid van de tieners. De jeugd bestaat nu uit 4 groepen.

Tijdens de avonden maken we gebruik van het programma “reflect”.

Reflect is een onderwijsmethode voor jeugdwerk in kerken die tieners stimuleert om zelf na te denken over wie Jezus is en wat Zijn woorden voor ons betekenen en daarnaast om Hem te weerspiegelen in hun wereld en in hun generatie.

 

Eens in de drie keer hebben we in plaats van een “serieuze” avond een avond waarin we wat anders doen. Dit kan een pub quiz zijn of film kijken of lekker een avondje schaatsen. Dit zijn avonden waar we echt insteken op de groepsvorming, samen plezier beleven hoort er namelijk ook bij! 

Pijlers Jeugdwerk

Jongeren bewandelen allemaal hun eigen weg in het leven. Zo ook in hun geloofsleven. We willen hier zo goed mogelijk op aansluiten. Het jeugdwerk kent 3 pijlers waar we ons jeugdwerk op baseren.

Identiteit: We ben ik en wie is God, Jezus en de Heilige Geest?

Intimiteit: We is God, Jezus en de Heilige Geest voor mij?

Autoriteit: Ik weet wie ik ben en ik weet wie Jezus voor mij is. Hoe kan ik uitstappen in geloof?

Doormiddel van deze pijlers willen we de jeugd toerusten en uitdagen. Door vragen te stellen en echt aan te sluiten bij de belevingswereld willen we ze meenemen in het geloof in Jezus. Deze pijlers vormen de leer lijn van het jeugdwerk.

Zondagsontbijt

Het zondagsochtend ontbijt is de plek om op zondag met je leeftijdsgenoten God te ontmoeten. Zie het als een jeugddienst met heel veel lekker eten!

We beginnen de ochtend om 09:30 met ontbijt. De jongeren zorgen zelf voor het eten, een “american style ontbijt” dus. Van pannenkoeken tot versgebakken broodjes, je kunt het zo gek niet bedenken of het is aanwezig.

Ook nodigen we tijdens deze ochtenden sprekers uit die de jongeren meenemen in het woord van God. Het zijn veelal jonge enthousiaste sprekers die echt een passie hebben voor jeugd en voor Jezus! Tijdens deze momenten willen we aansluiten bij de belevingswereld van de jongeren. Dit doen we door relevante thema’s te bespreken op een eigentijdse manier. De jongeren worden uitgedaagd hun vragen te stellen en open en eerlijk naar elkaar te zijn.

Elke 6/7 weken is er een zondagsontbijt in de Beatrixschool!
Hou de agenda op onze website in de gaten.

Jongvolwassenen

De jongvolwassen groep is er voor iedereen van 17 tot 25 jaar oud. Eens in de maand komen we samen in een café in de stad, “De kameel” (Zuideinde 31), in de agenda op deze website vind je de exacte data. 

De avond begint om 18:00 met een maaltijd. Hierna nemen we de tijd om te luisteren naar een spreker of met elkaar een thema te behandelen.

De focus ligt op elkaar ontmoeten en met elkaar het geloof delen. Er is plek voor iedereen! Je hoeft niet lid te zijn van de gemeente om deel te nemen aan de activiteiten van de jongvolwassenen. Dus neem je vrienden mee en kom gezellig een avond met ons beleven. 

Erwin Kramer | Jeugdwerker

Voor vragen over het jeugdwerk, de programma’s, speciale events of andere vragen kun je altijd contact opnemen met onze jeugdwerker Erwin Kramer. Via de knop hieronder kom je bij het contactformulier.