Life-events en zorgloket

In ons leven wisselen mooie en verdrietige gebeurtenissen zich af. Deze momenten willen  we graag samen vieren en delen met en in de gemeente. Daarnaast bieden we hulp voor wie hulp nodig hebben. Neem gerust contact op met al je vragen.

Geboorte en opdragen

babyvoetjes

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie kind(eren). Een nieuw leven is bijzonder, een geschenk van onze Schepper. Als gemeente willen we graag betrokken zijn bij jullie als gezin.

Geef je de geboorte door? Dan zorgen we dat jullie kindje ook bijgeschreven wordt in de administratie. Vanuit de raad komen we graag dit nieuwe wonder ook bewonderen. Tijdens dat bezoek kunnen we dan ook praten over het opdragen van jullie kindje.

Contactformulier Geboorte en opdragen

Huwelijk

bijbel en ringen

Zijn jullie van plan te gaan trouwen? Gefeliciteerd, een hele mooie keuze. Hebben jullie al nagedacht over de trouwdienst? Het is van belang om dat op tijd te regelen, dan kan de voorganger ook de datum voor jullie reserveren. Daarnaast kennen we binnen de gemeente ook de premarriage course. Een speciale cursus voor stellen die graag willen trouwen. Meer informatie? Klik hier

Wil je een vraag stellen over het kerkelijk huwelijk of een afspraak maken met de voorganger? Vul dan het formulier in.

Contactformulier Huwelijk

Dopen

doop

Wil je meer informatie over de doop of heb je de beslissing genomen om je te laten dopen? Gaaf! In onze gemeente is het gebruikelijk om je aan te melden voor een doopinfo avond. Heb je vragen over de doop? Waarom gaan die Baptisten koppie onder? Wat is het verschil tussen de geloofsdoop en de kinderdoop? Ook dan kun je gebruik maken van dit contactformulier. Wil je weten wanneer de volgende doopinfo avond is? Klik op de knop.

Contactformulier Dopen

Rondom de dood

rondom-dood

Wanneer iemand in de laatste fase van het leven komt kan de aanwezigheid van een oudste of voorganger gewenst zijn. Denk hierbij aan ziekenzalving (wat niet exclusief hoort bij de laatste fase) of bijvoorbeeld stervensbegeleiding. 

Ook na het overlijden is de voorganger de aangewezen persoon die je helpt om na te denken over het verdere afscheid en die je bij kan staan met pastorale hulp. Echter, niet ieder overlijden zie je aankomen. Mocht een naaste plotseling overlijden dan is het ook zaak om dit  spoedig te melden bij de voorganger. Gemeenteleden vinden het telefoonnummer van de voorganger in de Scipio-app. Mocht je dat nummer niet hebben dan kun je ook gebruik maken van dit contactformulier. 

Contactformulier

Zorgloket

Onze gemeente wil de Bijbelse opdracht om de naaste lief te hebben concreet gestalte geven. Een van de kernelementen in onze visie is het omzien naar elkaar en naar de omgeving. Veel mensen in de gemeente brengen dit in hun persoonlijke leven in de praktijk.

Naast alle persoonlijke initiatieven hebben we structuur aangebracht in de zorg die we in de gemeente bieden, zodat voor iedereen de weg naar zorg duidelijk is. Naast basiszorg in de kleine kring kan soms ook meer specifieke zorg nodig zijn. Dit kan praktische hulp zijn, maar ook bijstand op geestelijk of pastoraal gebied. Wil je hierover meer informatie, dan ben je van harte uitgenodigd om een bericht te sturen naar het zorgloket.

Binnen onze gemeente kennen we de volgende taakgroepen in de zorg:

Welkomstteam: Deze mensen heten je op zondag welkom bij de deur. Gasten kunnen met hun vragen bij deze mensen terecht.

Gebedsteam: Bij de reguliere diensten zijn er mensen van het gebedsteam aanwezig die met je willen bidden of gewoon even naar je verhaal kunnen luisteren. Daarnaast kun je gebedspunten aandragen die gedeeld mogen worden binnen de gemeente. Als gemeente staan we graag met gebed voor elkaar klaar.

Bloementeam: Wekelijks gaat er een bosbloemen namens de gemeente naar mensen. Als bemoediging, als groet, als hart onder de riem.

Bezoek- en pastoraalteam: Is er hulp nodig dat uitstijgt boven dat wat er binnen de kring geboden kan worden? Dan kunnen de mensen van het bezoek- en pastoraalteam worden ingeschakeld. We kijken dan wat er nodig is en wat wij als gemeente kunnen bieden. Ook word er gekeken of er eventueel doorverwezen moet worden.

Diaconaalteam: Het leven kan soms praktische uitdagingen geven. Soms heb je een helpende hand nodig, of iemand die financieel met je meekijkt. Ons diaconaalteam heeft een lijst van mensen die praktische hulp kunnen bieden, ze kijken graag met je mee.

Contactformulier Zorg

Kerkdiensten

Elke zondag livestream
10:00 – 11:30 uur
Baby- en kinderopvang aanwezig 

Locatie

CSG Dingstede
Gerard Doustraat 13, Meppel
7944 HD Meppel

Cookies en privacy