Life-events en zorgloket

In ons leven wisselen mooie en verdrietige gebeurtenissen zich af. Deze momenten willen  we graag samen vieren en delen met en in de gemeente. Daarnaast bieden we hulp voor wie hulp nodig hebben. Neem gerust contact op met al je vragen.

Geboorte en opdragen

babyvoetjes

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie kind(eren). Een nieuw leven is bijzonder, een geschenk van onze Schepper. Als gemeente willen we graag betrokken zijn bij jullie als gezin.

Geef je de geboorte door? Dan zorgen we dat jullie kindje ook bijgeschreven wordt in de administratie. Vanuit de raad komen we graag dit nieuwe wonder ook bewonderen. Tijdens dat bezoek kunnen we dan ook praten over het opdragen van jullie kindje.

Contact opnemen

Huwelijk

bijbel en ringen

Zijn jullie van plan te gaan trouwen? Gefeliciteerd, een hele mooie keuze. Hebben jullie al nagedacht over de trouwdienst? Het is van belang om dat op tijd te regelen, dan kan de voorganger ook de datum voor jullie reserveren. Daarnaast kennen we binnen de gemeente ook de premarriage course. Een speciale cursus voor stellen die graag willen trouwen. Meer informatie? Klik hier

Wil je een vraag stellen over het kerkelijk huwelijk of een afspraak maken met de voorganger? Vul dan het formulier in.

Contact opnemen

Dopen

doop

Wil je meer informatie over de doop of heb je de beslissing genomen om je te laten dopen? Gaaf! In onze gemeente is het gebruikelijk om je aan te melden voor een doopinfo avond. Heb je vragen over de doop? Waarom gaan die Baptisten koppie onder? Wat is het verschil tussen de geloofsdoop en de kinderdoop? Ook dan kun je gebruik maken van dit contactformulier. Wil je weten wanneer de volgende doopinfo avond is? Klik op de knop.

Contact opnemen

Rondom de dood

rondom-dood

Wanneer iemand in de laatste fase van het leven komt kan de aanwezigheid van een oudste of voorganger gewenst zijn. Denk hierbij aan ziekenzalving (wat niet exclusief hoort bij de laatste fase) of bijvoorbeeld stervensbegeleiding. 

Ook na het overlijden is de voorganger de aangewezen persoon die je helpt om na te denken over het verdere afscheid en die je bij kan staan met pastorale hulp. Echter, niet ieder overlijden zie je aankomen. Mocht een naaste plotseling overlijden dan is het ook zaak om dit  spoedig te melden bij de voorganger. Gemeenteleden vinden het telefoonnummer van de voorganger in de Scipio-app. Mocht je dat nummer niet hebben dan kun je ook gebruik maken van dit contactformulier. 

Contact opnemen

Zorgloket

In onze gemeente zijn veel persoonlijke initiatieven op het gebied van hulp en zorg. Ook binnen de verschillende kringen is er veel aandacht voor elkaar.

Maar naast deze basiszorg kan soms meer specifieke zorg gewenst zijn. Dit kan praktische hulp zijn maar ook bijstand op geestelijk of pastoraal gebied.

Samen zijn we de kerk (niet alleen). Daarom wil het zorgteam er graag voor u / jou zijn, in goede- en in minder goede tijden.  Samen onze Heer (op)zoeken in jouw verhaal en kijken hoe Hij hierin nog meer een plek kan krijgen.

Contact opnemen met zorgwerkers

Om gebruik te kunnen maken van het formulier moet je alle cookies accepteren.