Wijken en kringen - Ont-moeten

Wijken

Onze gemeente is een groeiende en bloeiende gemeente. Samen vinden we het heel belangrijk om op verschillende manieren verbonden te zijn. Wij hebben de visie dat niemand in de gemeente tussen wal en schip valt, hier gaan we voor.

Om dit te realiseren is de gemeente opgedeeld in wijken. Iedereen hoort bij een wijk afhankelijk van waar je woont. Check de kaart hieronder om te zien binnen welke wijk jij valt. Via de Scipio-app kun je ook gemakkelijk zien in welke wijk jij zit en wie daar allemaal bij horen.

 

In een grote gemeente kan het voorkomen dat je het gevoel hebt niemand meer te kennen. Door de gemeente te verdelen in wijken willen we jou helpen om te focussen op een stukje van de gemeente. De wijk is dat stukje van de gemeente waar jij extra aandacht aan kan geven. Doordat je bij elkaar in de buurt woont kun je sneller en makkelijker met elkaar in contact komen. In de wijken kunnen we naar elkaar omzien en zorg voor elkaar dragen. Kijk eens wie er bij jou in de wijk woont, zoek elkaar op. Verbondenheid met elkaar begint bij jou!

Verbondenheid in onze gemeente: Verbonden met elkaar en verbonden met God

Kringen en interessegroepen

Naast de wijkindeling zijn er kringen en interessegroepen. Deze staan los van de wijken. Je kan ervoor kiezen om lid te worden van een kring. Het is natuurlijk leuk als dit in jouw wijk is maar je mag je ook bij een andere kring en/of interessegroep aansluiten. Je hoeft ook niet lid te zijn van onze gemeente om deel te nemen aan een kring of interessegroep.

De kringen in onze gemeente zijn heel divers. Er is geen vaststaand programma: het rooster en de invulling van de ontmoetingen worden ingevuld door de kring zelf. Heb je als kring hulp nodig? Dan kun je bij de wijk- en kringcoördinatoren terecht, er is divers materiaal beschikbaar.

Wil je deelnemen aan een kring of interessegroep, of heb je een andere vraag, neem dan contact op via het contactformulier. 

Een overzicht van de huidige interessegroepen:

Zusterkring Vrouwen ontmoeten elkaar

Oudere jeugd/jong volwassenen Bijbelstudie en veel gezelligheid

Diepgraverskring Verdiepende Bijbelstudies

Voetbalgroep Voetbal en goede gespreken J

Jonge-moedersgroep Samen ontmoeten en uitwisselen van ervaringen

Vissende Bappen Ontspanning en ontmoeting aan de kant van het water

Motorclub Samen motorritten maken en mooie gesprekken voeren met elkaar

Contactformulier

Kerkdiensten

Elke zondag livestream
10:00 – 11:30 uur
Baby- en kinderopvang aanwezig 

Locatie

CSG Dingstede
Gerard Doustraat 13, Meppel
7944 HD Meppel

Cookies en privacy