Cursussen

We willen jou graag toerusten op allerlei terreinen. Daarom bieden we verschillende cursussen aan.

Alpha cursus

Wat is Alpha?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien (online) interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 300.000!

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.
Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

 • Is er meer?
 • Wie is Jezus?
 • Bidden: waarom en hoe?
 • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
 • Hoe zit het met de kerk?

Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken? Stuur een email of kijk op onze facebook-pagina of kijk op de website.

Premarriage course

Wat is de Premarriage Course?

De Premarriage Course kun je zien als een investering in je relatie. Als jullie gaan trouwen, is deze cursus een goede voorbereiding op jullie huwelijk. Hopelijk gaat jullie huwelijk een leven lang mee, dus het is goed om je daarop voor te bereiden.

Een Premarriage Course bestaat vaak uit 5 avonden waar de focus ligt op jullie twee. Hoewel je de cursus tegelijk met andere stellen doet, voer je jullie gesprekken altijd met z’n tweeën. Een cursusleider leidt de avonden in en tijdens elke avond staat een thema centraal. De thema’s zijn:

 • Communicatie
 • Toewijding
 • Conflicten oplossen
 • Liefde levendig houden
 • Gedeelde doelen en waarden

Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

Voor wie?

Ben je al meerdere jaren samen en denk je serieus na over de toekomst?

Heb je misschien al een datum geprikt voor je huwelijksdag?

Heb je net een relatie –of scheiding– achter de rug en start je met een nieuwe relatie?

Is je partner niet-christelijk en jij wel?

Of komt je partner uit een andere cultuur?

In alle bovenstaande gevallen is de Premarriage Course echt iets voor jou! Het maakt niet uit wat je achtergrond is. De cursus is er voor ieder stel dat wil investeren in hun relatie en zich wil voorbereiden op een toekomst samen!

Wil je meedoen? Vul dan het contactformulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Marriage course

Maken jullie al tijd voor elkaar? Wanneer hadden jullie voor het laatst een goed gesprek? Wat zouden jullie graag willen verbeteren in je relatie? Maak tijd voor elkaar met een Marriage Course (Online): zeven romantische en inspirerende avonden samen. Tijd voor elkaar brengt romantiek en plezier in je relatie en het verdiept de waardering en het begrip voor elkaar. Maar tijd voor elkaar maken, is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe dat je dat? Met een Marriage Course om te beginnen.

Zie het als een investering in je relatie, want na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en zinvolle manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid. Tijdens de Marriage Course komen de volgende thema’s aan bod:

 • Sterke fundamenten leggen
 • De kunst van communicatie
 • Conflicten oplossen
 • De kracht van vergeving
 • De impact van familie -verleden en heden
 • Goede seks
 • Liefde in actie

De cursus is voor ieder stel dat wil werken aan en investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je net twee jaar bij elkaar bent of meer dan dertig jaar. Als je al een sterke relatie hebt, helpen deze avonden uit je je relatie verder te verbeteren.

Wil je weten wanneer er weer een nieuwe marriage course start? Stuur een bericht via het contactformulier.

Wil je meer informatie over één van de cursussen?

Jezus door de Bijbelse feesten | Korte cursus 

Wil je meer weten over de feesten die in de Bijbel staan? Wil je weten op welke wijze je Jezus door deze feesten heen beter kunt leren kennen? Zin in een cursus die geschikt is voor het hele gezin? Geef je dan nu op voor de cursus: Jezus door de Bijbelse feesten.

Deze driedelige cursus zal (onder voorbehoud) gegeven worden op zondag 25 oktober, 8 november en 22 november door Sybe en Joke Vos in Dingstede. De cursus is gratis en naast een programma voor de volwassenen is er ook een speciaal programma voor de kinderen. Het mooiste is dat je de hele cursus kunt volgen, maar je kunt ook deelnemen aan 1 of 2 middagen. 

25 oktober: “Gods Kalender”
Nieuwe Maan en Sjabbat

8 november: “De voorjaarsfeesten”
Pesach, Matsot, Eerstelingen, Omertelling en Sjavoeot

22 november: “De najaarsfeesten”
Jom Teroea, Jom Kippoer, Soekot en de Achtste dag

De cursus start om 15.00 uur en om 16.30 uur sluiten we af. Er kunnen maximaal 20 volwassenen deelnemen aan dit programma. Op die manier kunnen we de 1,5 meter ruimschoots waarborgen. Aanmelden is verplicht.

Workshop geloof in kunst

Je geloof verdiepen terwijl je met je handen werkt, dàt is wat we gaan doen in de workshop-serie  ‘Geloof in kunst’.

In deze workshops reis je, door middel van kunstzinnig werken, van je hoofd naar je hart. De plek waar ons geloof huist; de plaats waar we God ontmoeten. Het is een mooie manier om persoonlijk stille tijd met God door te brengen en je geloof te verdiepen. Eén beeld zegt soms meer dan duizend woorden.

We beginnen de avonden met stilte, lezen Gods Woord, luisteren muziek en afhankelijk van het thema gaan we schilderen, boetseren of gebruiken we gemengde technieken.

Met kunstzinnig werken maak je je eigen ‘kleine‘ kunst die alleen voor jou (en God) van betekenis hoeft te zijn. Het hoeft dus niet aan allerlei criteria of schoonheidsidealen te voldoen. Je hoeft ook geen bijzondere creatieve gaven te hebben om mee te doen, iedereen beschikt immers over een scheppend vermogen. Zelf scheppen weerspiegelt iets van onze Schepper in ons en iedereen kan het.

Kosten:
€ 30,- p.p. voor de 3-delige serie

Data:    
23 oktober | 19.30 – 21.30
6 november | 19.30 – 21.30
20 november | 19.30 – 21.30

Adres: Achterhuis, Oeverlandenweg 34, Staphorst

Bij voldoende aanmeldingen is het ook mogelijk om de workshops (op dezelfde data) van 14.00-16.00 uur te volgen. Wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier in.

Kennismakingslunch

Wil je graag meer weten over onze gemeente of lid worden? Dan is er speciaal voor jou de kennismakingslunch. 

Zie het als een korte introductiecursus, gecombineerd met een maaltijd. We vertellen jou wat over de geschiedenis van het baptisme, onze eigen geschiedenis en hoe onze gemeente werkt. Daarnaast krijg je alle gelegenheid om je vragen te stellen. Neem via het contactformulier contact met ons op om te informeren naar de eerst volgende kennismakingslunch.
Eerstvolgende kennismakingslunch: 29 november 2020

Doopinformatiebijeenkomst

Wil je meer informatie over de doop of heb je de beslissing genomen om je te laten dopen? Gaaf! In onze gemeente is het gebruikelijk om je aan te melden voor een doopinformatie avond. Tijdens deze avond vertellen we meer over de betekenis van de doop en hoe dit gaat in onze gemeente. Jij kunt je vragen stellen en leert mensen kennen die ook interesse hebben in de doop. Een gezellig samenzijn rondom dit mooie thema. Vul het contactformulier in om te informeren naar de eerstvolgende doopinformatiebijeenkomst.

Kerkdiensten

Elke zondag
10:00 – 11:30 uur
Baby- en kinderopvang aanwezig 

Locatie

CSG Dingstede
Gerard Doustraat 13, Meppel
7944 HD Meppel

Cookies en privacy