KINDERWERK

Kinderen en jongeren zijn voor onze gemeente de basis voor de toekomst. Daarom besteden we veel aandacht aan deze groepen tijdens de dienst en op andere dagen.

Baby’s en peuters zijn tijdens de dienst welkom op de crèche of peutergroep. Vrijwilligers met een hart voor kinderen zorgen ervoor dat de kinderen een goede tijd hebben, zodat u rustig in de dienst kunt zijn. Wij streven naar een kindvriendelijke omgeving waar uw kind zich prettig voelt en waarvan u de zekerheid heeft dat uw kind goed verzorgd wordt. Medewerkers komen een aantal keren per jaar bij elkaar voor overleg. Alle medewerkers ondertekenen een Gedragscode voor Veilig Jeugdwerk.

De crèche is voor baby’s tot ongeveer 2 jaar. De baby’s zijn vanaf 9.50 uur welkom in een speciaal voor hen ingericht lokaal met een schone mat op de grond, leuk speelgoed om mee te spelen, kinderstoelen en een verschoonruimte. Hier worden ze goed verzorgd, krijgen hun zelf meegebrachte hapje en drankje en worden op tijd verschoond. Er is altijd een volwassen hoofdleiding aanwezig met twee tieners. Als er meer kinderen blijken te zijn dan verwacht, vraagt de hoofdleiding om extra hulp.
Komt uw kindje zondag ook naar de crèche? Denk dan aan:

  • Extra luiers
  • Eten en drinken
  • Een naamsticker op de (luier) tas (en inhoud) en wandelwagen/ bedje
  • Wilt u uw baby laten slapen, dan kan dat natuurlijk. Wanneer dit niet meer in de kinderwagen kan, neemt u dan een eigen bedje mee.

De peutergroep is voor kinderen tussen 2 en 4 jaar oud. Ook de peuters zijn vanaf 09.50 uur welkom in een speciaal voor hen ingericht lokaal. Afgestemd op hun leeftijd wordt een verhaal verteld, gezongen, geknutseld en natuurlijk is er alle tijd om te spelen. Ook eten en drinken we samen een koekje en wat limonade.
Komt uw peuter zondag naar de peutergroep? Denk dan aan:

  • Een naamsticker op de tas
  • Eventueel een extra luier mee en reservekleding, wanneer uw kind nog niet zindelijk is.

Voor meer informatie en vragen over de crèche of peuters: stuur een bericht.

Kinderen

Onze visie voor kinderen in onze gemeente is dat we een plek zijn waar kinderen met plezier komen, waar ze samen kunnen nadenken, leren, zoeken, bidden en op weg zijn met en naar God. Een aantal zondagen per jaar vieren we ons geloof in de ‘grote groep’ en blijven jong en oud bij elkaar, bijvoorbeeld met Kerst of in een gezinsdienst. Op de overige zondagen begint iedereen gezamenlijk en gaan de kinderen na ongeveer twintig minuten naar hun eigen groep.

De basis van het kinderwerk zijn kleine en veilige groepen, die op leeftijd zijn ingedeeld. Een ochtend bestaat uit een Bijbels verhaal of thema, gebed, verwerking van het behandelde onderwerp, vieren in de groep en vaak is er ook nog tijd voor een spel of activiteit.

Voor meer informatie en vragen over kinderwerk stuur een bericht.