Jaarthema "In verbinding"

Jaarthema van seizoen 2023-2024

Deze pagina wordt regelmatig aangepast. Hier kun je alles vinden over de jaar- en kwartaalthema’s.

De afgelopen seizoenen hebben we het onderwijs binnen de gemeente steeds meer diepgang proberen te geven. Een van de manieren waarop we dat doen is doormiddel van jaar- en kwartaalthema’s. Dit is als het ware de kapstok waaraan we het onderwijs binnen de gemeente ophangen. Voor het seizoen 2023-2024 hebben we weer een prachtig jaarthema: In verbinding.

Kwartaalthema’s
Daarnaast werken we iedere drie maanden aan de hand van een kwartaalthema het jaarthema verder uit. We starten ons nieuwe seizoen in september. Hieronder vind je een overzicht van de 4 kwartaalthema’s en waar we qua onderwijs op gaan focussen. 

Met Gods Woord

September-november
Tijdens dit eerste kwartaal zoeken we verdieping rondom Gods Woord. We geven bijvoorbeeld aandacht aan de totstandkoming van de Bijbel en het belang van Gods Woord in ons dagelijks leven. Bijbel gebruik loopt zelfs bij christenen terug, dit kwartaal willen we mensen aanvuren om in verbinding met Gods Woord te zijn.

Als kind van God

December-februari
Vanuit de kennis van Gods Woord leren we meer over onze identiteit als kinderen van de Vader. Hoe geven we ons dagelijks leven vorm in relatie tot onze Vader? Welke invloed heeft kindschap op jouw leven? Sta je in verbinding met de Vader en je broers/zussen?

Als discipel

Maart-mei
We hebben kennis van de Bijbel, weten ons geliefd als zonen en dochters. We weten dat het Evangelie niet alleen voor onszelf is en dat we een opdracht in deze wereld hebben. Tijdens dit kwartaal willen we nog meer handvatten ontvangen om het geloof uit te dragen. Hoe zijn we zichtbaar/merkbaar in verbinding als discipelen in deze wereld?

Met de toekomst

Juni-augustus 
De Bijbel schetst lijnen van de toekomst die komt. Wij hebben daar kennis van en staan op die manier in verbinding met de toekomst. Wat heeft die verbinding over ons leven hier en nu te zeggen? Tijdens dit kwartaal kun je bijvoorbeeld ook aan onderwijs over de eindtijd denken, of de nieuwe hemel en aarde, over het Koningschap van Christus en tegelijkertijd dus de verbinding met het hier en nu.

Jaarthema diensten

De diensten zijn terug te kijken op deze pagina. Hieronder vind je de dienst van de startzondag waar het jaarthema uiteengezet werd. 

Kringmateriaal 'Als discipel'

Cursus aanbod

Op zoek naar meer verbinding? Dit seizoen hebben we een cursus aanbod waarmee we jou op weg willen helpen: O.a. de Alpha-cursus (sept.-dec. 2023) voor zoekers, de cursus ‘luisteren naar Gods stem’ voor mensen die meer diepgang willen en de Wandelend de Bijbel door (wekelijks vanaf Witte Donderdag).

Kijk ook in de agenda voor bijvoorbeeld de verdiepingsavonden op zondag (1 keer per kwartaal). 

Meer informatie hierover en aanmeldopties vind je op de cursuspagina

 

YouTube-playlist rond dit thema