Cursussen

We willen jou graag toerusten op allerlei terreinen. Daarom bieden we verschillende cursussen aan.

Kennismakingslunch

Wil je graag meer weten over onze gemeente of lid worden? Dan is er speciaal voor jou de kennismakingslunch. 

Zie het als een korte introductiecursus, gecombineerd met een maaltijd. We vertellen jou wat over de geschiedenis van het baptisme, onze eigen geschiedenis en hoe onze gemeente werkt. Daarnaast krijg je alle gelegenheid om je vragen te stellen. Meld je aan voor de eerstvolgende lunch of neem via het aanmeldformulier contact met ons op om te informeren naar de andere data. 

Eerstvolgende kennismakingslunch:  3 juli 2022

Doopinformatiebijeenkomst

Wil je meer informatie over de doop of heb je de beslissing genomen om je te laten dopen? Gaaf!

In onze gemeente is het gebruikelijk om je aan te melden voor een doopinformatie avond. Tijdens deze avond vertellen we meer over de betekenis van de doop en hoe dit gaat in onze gemeente. Jij kunt je vragen stellen en leert mensen kennen die ook interesse hebben in de doop.  Meld je vrijblijvend aan via het aanmeldformulier voor de eerstvolgende informatie avond.

Eerstvolgende doopdienst: 9 oktober 2022 
Doopinformatie-avond: 28 september 2022 | 19.30 u (opgeven a.u.b.)

Schatgraven in Galaten 

Ga je met ons mee schatgraven in de Bijbel? Samen gaan we graven in het Bijbelboek Galaten! We werken door deze brief in zeven Bijbelstudieavonden. De bijeenkomsten zijn op de woensdagavonden in de weken dat er geen kringavond gepland staat.

De brief aan de Galaten is een van de felste brieven van Paulus. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over dat er onder de wet geen weg tot redding is. Dat de Galaten de vrijheid die hun is verkondigd moeten vasthouden. Het is een hele felle brief die stilstaat bij de fundamenten van het geloof. Wil jij meer over die fundamenten van het geloof weten? Volg dan deze Bijbelstudie.

Deelname aan deze Bijbelstudie is gratis, aanmelden verplicht.

Inmiddels is deze cursus al gegeven

Schatgraven in Efeze

Ga je met ons mee schatgraven in de Bijbel? Samen gaan we graven in Efeze. We werken de brief door in vijf bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn op woensdagavonden in de week dat er geen kringavond gepland staat.

Deelname aan deze Bijbelstudie is gratis. 
De Bijbelstudie is zowel fysiek in het Achterhuis als ook via de livestream op YouTube te volgen. Mocht je er een keer niet bij kunnen zijn dan is het dus ook mogelijk de studie op een later moment terug te kijken. 

 

Inmiddels is deze cursus al gegeven.

Marriage course

Maken jullie al tijd voor elkaar? Wanneer hadden jullie voor het laatst een goed gesprek? Wat zouden jullie graag willen verbeteren in je relatie? Maak tijd voor elkaar met een Marriage Course (Online): zeven romantische en inspirerende avonden samen inclusief diner. Tijd voor elkaar brengt romantiek en plezier in je relatie en het verdiept de waardering en het begrip voor elkaar. Maar tijd voor elkaar maken, is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe dat je dat? Met een Marriage Course om te beginnen.

Zie het als een investering in je relatie, want na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en zinvolle manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid. Tijdens de Marriage Course komen de volgende thema’s aan bod:

 • Sterke fundamenten leggen
 • De kunst van communicatie
 • Conflicten oplossen
 • De kracht van vergeving
 • De impact van familie -verleden en heden
 • Goede seks
 • Liefde in actie

De cursus is voor ieder stel dat wil werken aan en investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je net twee jaar bij elkaar bent of meer dan dertig jaar. Als je al een sterke relatie hebt, helpen deze avonden uit je je relatie verder te verbeteren.

De eerstvolgende Marriage Course begint in januari 2023 | kosten per stel zijn €220,- inclusief werkboek en de kosten voor 7 avondjes uit (incl. eten). Vormen de kosten een probleem? Geef dit dan aan, we kijken met je naar een oplossing

Aanmelden voor een cursus

Cursus: Leven door de Geest (GEANNULEERD)

Jezus gaf als argument toen Hij weg moest gaan dat Hij daarmee ruimte gaf aan de Trooster, de Heilige Geest. Maar Wie is de Heilige Geest dan? Hoe goed ken jij Hem? De Heilige Geest, dat kan wat zweverig of vaag overkomen.

Maar de Heilige Geest is absoluut niet vaag! Er is wel ontzettend veel te ontdekken over de Heilige Geest en hoe Hij actief op ons leven betrokken wil zijn. In deze 2-daagse cursus neemt Johan je mee in dit onderwerp. Wat voor onderwerpen zullen aan bod komen? Een greep uit de onderwerpen:

 • Wie is de Heilige Geest
 • Vrucht van de Geest
 • Gaven van de Geest
 • Vervulling met de Heilige Geest
 • De Geest en de gemeente
 • De Geest en jouw leven

Deze cursus wordt in 2 dagen gegeven:
De cursus gaat dit seizoen helaas niet door, volgend seizoen plannen we hem weer in. 

Daarnaast is een deel van de cursus online. Je ontvangt voor 26 maart het eerste deel als voorbereiding op de studiedag en na 26 maart ontvang je materiaal in aanloop naar de terugkomdag op 28 mei. 

Kosten: €10,- (inclusief 2x lunch)

Cursus: Prayer Course

Verdiep je gebedsleven, individueel en als groep. Ga met ons mee op reis, 7 weken lang. De Prayer Course is een reis door het Onze Vader. De cursus is ontstaan uit een samenwerking tussen Alpha en 24-Prayer NL. Het is ontworpen om in gesprek te gaan over gebed en om je gebedsleven te verdiepen. 

Dit zijn de thema’s van de 7 bijeenkomsten:

 • Waarom bidden en Aanbidding
 • Vragen
 • Voorbede
 • Onbeantwoord gebed
 • Contemplatie
 • Luisteren
 • Geestelijke strijd
De eerste avond duurt 2 uur en de zes avonden daarna 1 uur. Deelname is gratis. De avonden beginnen om 20.00 uur. 
 

Op de volgende data vinden deze bijeenkomsten plaats:
Woensdag: 1 juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni, 29 juni, 6 juli, 13 juli 2022

Alpha cursus

Wat is Alpha?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien (online) interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 300.000!

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.
Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

 • Is er meer?
 • Wie is Jezus?
 • Bidden: waarom en hoe?
 • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
 • Hoe zit het met de kerk?

Zin in een nieuwe uitdaging?

Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken? Stuur een email of kijk op onze facebook-pagina of kijk op de website.

Data: 7,14,21 september+5,12,19 oktober+2,9,16,23 november+7,14 december

Premarriage course

Wat is de Premarriage Course?

De Premarriage Course kun je zien als een investering in je relatie. Als jullie gaan trouwen, is deze cursus een goede voorbereiding op jullie huwelijk. Hopelijk gaat jullie huwelijk een leven lang mee, dus het is goed om je daarop voor te bereiden.

Een Premarriage Course bestaat vaak uit 5 avonden waar de focus ligt op jullie twee. Hoewel je de cursus tegelijk met andere stellen doet, voer je jullie gesprekken altijd met z’n tweeën. Een cursusleider leidt de avonden in en tijdens elke avond staat een thema centraal. De thema’s zijn:

 • Communicatie
 • Toewijding
 • Conflicten oplossen
 • Liefde levendig houden
 • Gedeelde doelen en waarden

Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

Voor wie?

Ben je al meerdere jaren samen en denk je serieus na over de toekomst?

Heb je misschien al een datum geprikt voor je huwelijksdag?

Heb je net een relatie –of scheiding– achter de rug en start je met een nieuwe relatie?

Is je partner niet-christelijk en jij wel?

Of komt je partner uit een andere cultuur?

In alle bovenstaande gevallen is de Premarriage Course echt iets voor jou! Het maakt niet uit wat je achtergrond is. De cursus is er voor ieder stel dat wil investeren in hun relatie en zich wil voorbereiden op een toekomst samen!

Wil je meedoen? Vul dan het contactformulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.