Cursussen

We willen jou graag toerusten op allerlei terreinen. Daarom bieden we verschillende cursussen aan.

Kennismakingslunch

Wil je graag meer weten over onze gemeente of lid worden? Dan is er speciaal voor jou de kennismakingslunch. 

Zie het als een korte introductiecursus, gecombineerd met een maaltijd. We vertellen jou wat over de geschiedenis van het baptisme, onze eigen geschiedenis en hoe onze gemeente werkt. Daarnaast krijg je alle gelegenheid om je vragen te stellen. Meld je aan voor de eerstvolgende lunch of neem via het aanmeldformulier contact met ons op om te informeren naar de andere data. 

Eerstvolgende kennismakingslunch: nnb (na de zomervakantie)

Doopinformatiebijeenkomst

Wil je meer informatie over de doop of heb je de beslissing genomen om je te laten dopen? Gaaf!

In onze gemeente is het gebruikelijk om je aan te melden voor een doopinformatie avond. Tijdens deze avond vertellen we meer over de betekenis van de doop en hoe dit gaat in onze gemeente. Jij kunt je vragen stellen en leert mensen kennen die ook interesse hebben in de doop.  Meld je vrijblijvend aan via het aanmeldformulier voor de eerstvolgende informatie avond.

Eerstvolgende doopdienst: 27 oktober

Verdiepingsavond 

Het gaat dit kwartaal over de toekomst. Wat kunnen we nou eigenlijk verwachten? Wat brengt de toekomst ons? 
 
Wil je meer weten over de verschillende eindtijdvisies, waar ze vandaan komen en welke Bijbelse gronden ze hebben? Kom dan naar deze verdiepingsavond!
 
 

 

⛪ Nova Zemblastraat 4 Meppel
🗣 Johan Otten
⌚ 14/07/24 – 19.30 uur
Inloop vanaf 19.00 uur
De avond is gratis toegankelijk (collecte voor de onkosten)

Luisteren naar God, hoe doe je dat? Wanneer spreekt God dan? En hoe doet Hij dat dan? Je weet vast dat in de bijbel heel veel verhalen staan van mensen die God hoorden over wat ze op bepaalde momenten moesten doen of hoorden wat God hun beloofde. Je weet misschien ook dat hierin een groot verschil is tussen het O.T. en het N.T.

En misschien ken je het ook wel uit je eigen leven, dat je momenten kunt aanwijzen waarop God heel duidelijk tot je sprak. Maar het is ook gebleken dat heel veel christenen dit (bijna) nog nooit zo specifiek ervaren of opgemerkt hebben.

In het verleden heb ik een paar seizoenen in een groep gezeten om onderwijs hierover te krijgen en inmiddels zijn we, met een aantal personen, ook al een aantal jaren aan het oefenen in het luisteren naar God. Inmiddels heb ik het verlangen gekregen om meer mensen hierin mee te nemen.

Wilt u hier ook graag wat meer over weten, dan is dat mogelijk. In het najaar wil ik graag in 3 avonden, ochtenden of middagen hier iets over vertellen en dit natuurlijk ook ‘ oefenen’. Tegelijkertijd is de oefening natuurlijk ook echt!

Een aantal van de onderwerpen die ik aan wil stippen zijn:  

 • Op welke manier verschilt het spreken van God tot mensen in het O.T. en het N.T.?
 • Waarom is het zo belangrijk dat wij God kunnen ‘horen’.
 • Kan iedereen het leren om iets van God te ‘horen’? En wat kan in de weg zitten om dit te doen?
 • Op welke manieren ‘spreekt’ God?

Ik schreef: aan wil stippen. Meer zal het in eerste instantie niet zijn want over dit onderwerp kunnen we gemakkelijk een heel seizoen met elkaar leren en oefenen. Mogelijk is dit voor jou een mooi begin.

Data: 28 februari, 13 maart, 27 maart (19.30 inloop, 19.45 start)

Meld je aan bij Gea Fransen of via het formulier op deze pagina! 

Aanmelden voor een cursus

Hoi Millennial ;),

Recent zijn wij als gemeente benaderd door de mensen van Begrijpend Leven (Baptisten Seminarium) met de vraag of wij een uitdaging aan willen gaan met millennials: mensen als jij, geboren tussen ongeveer 1980-1996. We ontdekken ook in onze kerk dat mensen uit jouw generatie vaak op een andere manier het geloof ervaren en andere vragen aan de Bijbel en het leven stellen dan de generaties voor hen. En daarom stuur ik jou deze mail.

Lijkt het jou gaaf om verbinding te leggen tussen de Bijbel en onderwerpen die in jouw leven en onze huidige maatschappij spelen? Doe dan mee met de Millennial Challenge! De challenge zal vanaf september t/m juni maandelijks één avond bevatten waarin je samen met een groep van 8-12 leeftijdsgenoten met actuele vragen de Bijbel induikt. Deze willen we dan samen interpreteren, begrijpen en ontdekken waar de verhalen uit de Bijbel raken aan jouw verlangens, zorgen en verhaal. Tijdens de tien ontmoetingen zal ik twee keer aanwezig zijn en zal iemand vanuit de gemeente jullie coach zijn.

Zou jij mee willen doen en ontdekken wat deze challenge jou kan brengen? Ik hoor het graag van je – Geef je op via het formulier op deze pagina! 

Inmiddels is de Millennial challenge van start en is opgeven niet meer mogelijk.

Wandelend de Bijbel door

Vanaf Witte Donderdag gaan we iedere week wandelend de Bijbel door. In de maand april doen we dat op donderdag ochtend om 9.00 uur. De wandelingen duren 1 tot anderhalf uur. Onze voorganger Johan Otten neemt ons mee in een passend Bijbelgedeelte dat we induiken op verschillende manieren. Na afloop kan er bij de Brasserie bij de Toegangspoort eventueel een kop koffie/thee genuttigd worden.  

Opgeven voor deze wandelingen is niet nodig. Om 8.45 uur verzamelen we bij de parkeerplaats van Toegangspoort Holtingerveld (Startbaan). Klokslag 9.00 uur gaan we wandelen (weer of geen weer, neem dus eventueel paraplu/poncho mee). Deze activiteit is geschikt voor iedereen die van stevig wandelen houdt en graag meer verdieping wil bij het Bijbellezen. 

Het is aan te raden om bijvoorbeeld een kleine Bijbel of telefoon met de Bijbelapp mee te nemen. 

Wandel je mee? 

De wandelingen vinden wekelijks plaats t/m juni 2024.

Alpha cursus

Wat is Alpha?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien (online) interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha. In Nederland zijn dat er al ruim 300.000!

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.
Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

 • Is er meer?
 • Wie is Jezus?
 • Bidden: waarom en hoe?
 • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
 • Hoe zit het met de kerk?

Zin in een nieuwe uitdaging?

Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken? Stuur een email of kijk op onze facebook-pagina of kijk op de website.

Data: We gaan in september weer van start

Premarriage course

Wat is de Premarriage Course?

De Premarriage Course kun je zien als een investering in je relatie. Als jullie gaan trouwen, is deze cursus een goede voorbereiding op jullie huwelijk. Hopelijk gaat jullie huwelijk een leven lang mee, dus het is goed om je daarop voor te bereiden.

Een Premarriage Course bestaat vaak uit 5 avonden waar de focus ligt op jullie twee. Hoewel je de cursus tegelijk met andere stellen doet, voer je jullie gesprekken altijd met z’n tweeën. Een cursusleider leidt de avonden in en tijdens elke avond staat een thema centraal. De thema’s zijn:

 • Communicatie
 • Toewijding
 • Conflicten oplossen
 • Liefde levendig houden
 • Gedeelde doelen en waarden

Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.

Voor wie?

Ben je al meerdere jaren samen en denk je serieus na over de toekomst?

Heb je misschien al een datum geprikt voor je huwelijksdag?

Heb je net een relatie –of scheiding– achter de rug en start je met een nieuwe relatie?

Is je partner niet-christelijk en jij wel?

Of komt je partner uit een andere cultuur?

In alle bovenstaande gevallen is de Premarriage Course echt iets voor jou! Het maakt niet uit wat je achtergrond is. De cursus is er voor ieder stel dat wil investeren in hun relatie en zich wil voorbereiden op een toekomst samen!

Wil je meedoen? Vul dan het contactformulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Samen werken aan preken

In onze gemeente zijn er diverse mensen die spreken tijdens samenkomsten. Tijdens de diensten of bij andere ontmoetingen. Heb jij weleens in een dienst gezeten en gedacht: Wauw dat is gaaf, ik zou ook wel willen spreken!?

Ik (Johan Otten) ben er vroeger als jongere ‘ingerold’. Mijn voorganger nodigde jongeren uit die een passie voor Gods Woord hadden om samen preken te maken, voor te gaan en te reflecteren. Als hij die stap niet genomen had, was ik wellicht nooit voorganger geworden. 

Die geschiedenis daagt mij nu ook uit om jou uit te nodigen, met je op te trekken en te zien wat God gaat doen (je hoeft niet persé een verlangen te hebben om voorganger van een kerk te worden om aan deze groep mee te doen). 

Heb jij een passie voor Gods Woord en wil je gaan ontdekken en je gaan ontwikkelen op dit gebied? Laat het weten en meld je aan! In 2023/2024 wil ik graag met een eerste groep starten!