Doe mee aan de Week van gebed voor eenheid

Heb God lief… en je naaste als jezelf

De Week van gebed voor eenheid van christenen 2024 moedigt kerken aan om God lief te hebben en er te zijn voor je naasten. Tijdens de Week van gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we dat we verbonden zijn, met God en met elkaar. Tegelijk tonen we
verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

Vanuit Missie in Meppel nodigt de werkgroep gebed jou uit om deel te nemen aan één of meer bijeenkomsten in de Week van gebed. We bidden voor Meppel, voor ons land en de wereld. In
deze week is er bijna iedere dag een bijeenkomst ergens in Meppel of Nijeveen. Je hoeft je nergens voor op te geven, je kunt zo naar een activiteit of bijeenkomst gaan die jou past. Het complete overzicht is te vinden op de website en socials van Missie in Meppel zal in januari worden gedeeld via de website, de socials en de kerkbladen.


START – Awake my soul
In Meppel zal de Week van Gebed interkerkelijk samen starten met een speciale muzikale dienst op zondag 21 januari 2024 om 19:30 uur vanuit de Samenstroom in samenwerking met Missie in Meppel. “Awake my soul” is het thema van de dienst waarin verschillende persoonlijk gekozen en aangedragen liederen met een eigen verhaal en getuigenis zullen klinken. Awake my soul ‘betekent: ‘schud mijn ziel wakker’.

Het voornemen voor deze avond is ontstaan vanuit een uitspraak van één van de tieners van de kerk,
‘Mijn geest wordt niet echt wakker van de liedjes in de kerk.’ Iedereen is van harte uitgenodigd om deze avond te beleven, mee te zingen met bekende liederen onder leiding van een samengestelde band, te luisteren naar nieuwe liederen en je geest en ziel te laten ontwaken.

Huis van Gebed
Op donderdag 25 januari is er om 19:30 uur weer Huis van gebed, in huiselijke sfeer een tijd van samen zingen, aanbidden, bidden voor de stad Meppel, de wereld en elkaar. De Inloop is vanaf 19:00 uur en het is in de buurthuiskamer van het Leger des Heils aan Havenstraat 13 in Meppel. Het afgelopen jaar is deze maandelijkse bijeenkomst in beweging en groeiend.

Materiaal
Er is een boekje beschikbaar met overdenkingen en gebedspunten. Deze wordt via een aantal kerken aangeboden. Ook is het boekje digitaal beschikbaar, aan te vragen via gebed@missieinmeppel.nl. of te downloaden op www.weekvangebed.nl/meebidden/gebedsboekje 
Meer info via https://missieinmeppel.nl
Het materiaal voor de Week van gebed voor eenheid van christenen 2024 is voorbereid door een oecumenisch team van christenen uit Burkina Faso. Zij maakten de opzet voor de oecumenische viering en het gebedsboekje en schreven daar de inleidende teksten voor. Dit materiaal is vertaald, bewerkt en ingekort door de Nederlandse werkgroep Week van gebed.